Opšti uslovi prodaje

Ovim se uvetima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacija proizvoda koji su ponuđeni na ovim stranicama. kupisadnice.rs internet stranice mogu se koristiti za Vašu privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema sledećim uvetima i pravilima.

Prodavatelj je Net Green III, a kupac je posjetitelj ovih stranica koji popuni elektronsku narudžbu, pošalje je prodavatelju, te izvrši plaćanje putem kreditnih kartica, virmanom ili pouzećem pošiljke.

NARUČIVANJE

Kupac naručuje proizvod ili proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe.
Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje narudžbu.

CENE

Sve cene izražene su u RSD nacionalnoj valuti, s PDV-om. Kupac dodatno ima mogućnost prikaza cena u eurima.
Roba se naručuje elektronskim oblikom, pritiskom na određeni proizvod te spremanjem istog u košaricu. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere te potvrdi način plaćanja.

PLAĆANJE

Naručeni proizvodi ili usluge plaćaju se online jednom od kreditnih i debitnih kartica: American Express®, MasterCard®, Maestro®, Diners ili Visa.
Mogućnost obročnog plaćanja putem AmericanExpress® kartica. (Do 6 mjesečnih obroka)

ISPORUKA

Naručeni proizvodi pakuju se na način da tokom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni. Prilikom preuzimanja kupac je dužan provjeriti stanje pošiljke, te u slučaju oštećenja odmah reklamirati proizvod dostavljaču (firmi koja vrši dostavu). Prodavatelj se odriče svake odgovornosti u vezi oštećenja koja mogu nastati tokom dostave.
Ako kupac ne primi robu, ili obavijest o isporuci, nakon što je poslana, u očekivanom vremenu, kupac ima pravo o tome obavijestiti prodavatelja kako bi se poduzele radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka.
Ako kupac odbije primiti robu koju je naručio prodavatelj ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih troškova koji su vezani za isporuku.
Prodavatelj je dužan obavijestiti kupca o vremenu isporuke sadnica ili druge naručene robe, ako je narudžba napravljena tokom sezone sadnje Net Green III je dužan robu dostaviti najdalje za tri radna dana od narudžbe, a ako je narudžba napravljena u vansezonskom razdoblju Net Green III je dužan kupca obavijestiti telefonom ili e-mailom o tačnom vremenu isporuke.

REKLAMACIJE

Prodavatelj se obavezuje isporučiti proizvod koji je tehnički ispravan (žive sadnice u svježem stanju) te odgovara opisu proizvoda navedenom na www.kupisadnice.rs. Fotografija koja ilustrira proizvod na Internet stranici ne mora odgovarati stvarnom izgledu proizvoda, te kupac ne može reklamirati ovaj segment.
U slučaju oštećenja robe kupac je dužan reklamirati proizvod telefonom ili e-mailom u roku od 8h ili najdalje prvi radni dan nakon dostave. Nakon što kupac obavi telefonsku ili mail reklamaciju u dogovoru sa dobavljačem je dužan poštom, uz dostavnicu, vratiti neispravne proizvode nakon čega će prodavatelj u roku od 3(tri) radna dana poslati kupcu zamjenski proizvod, bez ikakve naknade. U slučaju gore navedenog kupac nema pravo tražiti povrat novca, već isključivo zamjenski proizvod.
Prodavatelj nije odgovoran za eventualna oštećenja i ostale obaveze koje se nalaze u domeni dostavljača (firma koja obavlja poslove dostave proizvoda).

OPĆENITO

Net Green III  zadržava pravo na izmjenu ovih uveta i pravila. Sve promene primenit će se na korištenje kupisadnice.rs stranica. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom kupovine.
Usluge koje Vam pruža kupisadnice.rs Internet prodavaonica ne uključuje troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i usluge za pristup našim stranicama. Net Green III nije odgovoran za troškove telefona, Internet prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći.
Iako Vam Net Green III nastoji dati najbolju moguću ponudu usluga, Net Green III ne može garantovati da će usluge na kupisadnice.rs odgovarati Vašim potrebama. Net Green III također ne može garantovati da će usluga biti bez greške. Ukoliko dođe do greške, molimo Vas da je prijavite našem Kontakt centru ili na e-mail info@kupisadnice.rs kako bismo je otklonili na najbrži mogući način.