Mini Kivi JAPSAI, saksija P13

Kom Actinidia arguta

Mini Kivi JAPSAI, saksija P13
Mini Kivi JAPSAI, saksija P13
RSD 482.65 sa PDV-om *Cijene uključuju PDV
Šifra artikla1-517 CZ
0 zvjezdice u 0 recenzijama Napiši recenziju
   

Zahvaljujući bogatom sastavu, ovaj kivi je mala vitaminska bomba. Plodovi su mali, ali se javljaju ranije ( 2- 3 godine nakon sadnje), bez dlačica, i ne gule se.
KIVI JAPSAI - Actinidia arguta


Japanski kivi za razliku od drugih sorti iz porodice Actinidia sadrži 2-4 puta više vitamina i minerala. U poređenju sa limunom, koji ima 40-70 mg vitamina C na 100 gr plodova, japanski kivi sadrži 120-300 mg vitamina C. Plod sadrži mnogo vitamina E, B2, A, B6, kalcij, magnezij, kalij, mangan, gvožđe, folnu kiselinu. Bogat je enzimima koji pomažu  u varenju i neizostavan je dodatak voćnim salatama. Koristiti se i za pravljenje džemova, vina, likera, octa, za zamrzavanje, itd.
Plodovi su mali, ali se javljaju ranije ( 2- 3 godine nakon sadnje) nego kod drugih sorti iz porodice Actinidia.  Sazrevaju krajem septembra do sredine oktobra. Plodovi su veličine ogrozda, bez dlačica, i ne gule se. Otporan na veoma niske temperature (-21°C) .
Raste na nadmorskoj visini od 700 m. Sadnice se sade u redu 2-4 m između sadnica, a razmak između redova je 3-4 m. Veličina jame za sadnju treba biti 40x40 cm i dubina 30-40 cm. Idealan pH je 5-6,5 (blago kiselo tlo). Tokom prve tri godine uzgoja dobro je dodavati malč ili travu da bi se održala vlaga na plantažama, i preporučeno je navodnjavanje. Prosečan prinos po sadnici je 15 kg.Recenzije

Na vašem trenutnom jeziku nema recenzija
Napiši recenziju