Aronija Nero extra klasa

kom Golih žila, pak 10/1 svežanj, eko certifikat

Aronija Nero extra klasa
Aronija Nero extra klasa
Aronija Nero extra klasa
Aronija Nero extra klasa
Aronija Nero extra klasa
Aronija Nero extra klasa
Aronija Nero extra klasa
RSD 177.00 sa PDV-om *Cijene uključuju PDV
Šifra artikla1-109
5 zvjezdice u 3 recenzijama Napiši recenziju
Aronija ( Aronia Melanocarpa ) je listopadni grm koji naraste 2-3m u visinu i u prečniku 1,5-2m. Ova izuzetno lekovita i korisna vrsta poreklo vodi iz istočnog dela Severne Amerike gde raste na kiselim i vlažnim staništima sa prosječnim godišnjim padavinama


Što bi trebali znati prilikom nabavke kvalitetnih sadnica aronije?

Vrlo često se svima nama dogodilo da u vrtnom centru ili lokalnoj poljoprivrednoj prodavaonici kupimo neke sadnice za koje smo mislili da su kvalitetne samo iz razloga jer njihova ambalaza atraktivna. Sadnice u prodavaonicama budu zapakirane tako da nikada ne vidite koren, a koren je upravo “srce”  i “pluća” sadnice. Gotovo nikada se ne zapitamo koliko dugo ta sadnica stoji na policama, kada je zapakirana i koliko puta do sada je promenila temperaturu i okruženje i doživela neku vrstu šoka. Zbog svega navedenog često se dogodi da se neke sadnice ne prime kada ih posadimo, a neke čak i ne budu one sorte koje su prikazane na fotografiji pakiranja. Prilikom naredne kupovine razmislite malo o tome i ne bacajte novce uzalud…
Ako sadnica  ima dobar koren i mnogo korenovih dlačica na korenu to je pretpostavka da je ta sadnica visoke kvalitete. Npr. nadzemni dio sadnice može biti razgranat u više izdanaka, ali ako sadnica nema dobar koren ne možemo biti sigurni da će loš i mali koren uspeti primiti hranjivo iz tla kako bi se prehranio i dalje razvijao nadzemni dio sadnice. Ako je koren dobar tada možemo biti sigurni da se biljka može nesmetano dalje uspešno razvijati i sa sigurnošću pretpostaviti da će nam u budućnosti doneti mnogo plodova.

Kako prepoznati svežu sadnicu?

Kod kupovine sadnice uvek pogledajte pored korena u nadzemni dio stabljike i vidite da li na stabljiki ima mnogo pupova iz kojih će se razviti buduće grane. Ako ima pupova Vi već možete  zamisliti koliko će u startu vegetacije izaći listova ili izdanaka iz te sadnice. Pored pupova uvek možete oštrim predmetom ili noktom odguliti dio kore sa stabljike i proveriti da li je sadnica unutra zelena i da li ima sokova u njoj. To možete napraviti na više mesta kako bi bili sigurni da se sadnice nisu počele sušiti. Ako sadnica ima unutra svežu svetlo zelenu boju i sokove koji su ponekad vidljivi ispod kore stabljike to je siguran znak da je ta sadnica sveža i da nije počela da se suši.

 

Zašto je Net Green III siguran dobavljač sadnica?
(račun, garancija na prijem, plaćanje)

Kada npr. želite da posadite malu ili veliku plantažu aronije potrudite se da budete sigurni da znate da sadnice koje dolaze do Vas nisu dugo vremena bile u transportu i da nisu osetile velike razlike u temperaturi. Npr. kada kupujete sadnice u lokalnim prodavaonicama pretpostavka je da su one već nekoliko puta nakon što su zapakirane pretrpele šok vadjenjem iz zemlje, menjajući transport, skladište i temperaturu putujući od dobavljača do dobavljača. U našem slučaju, s obzirom da 90% narudžbi od naših kupaca primimo ranije telefonom ili mailom imamo dovoljno vremena da našem dobavljaču javimo sve individualne narudžbe tako da sadnice tri dana pre nego stignu do Vas kod našeg dobavljača budu zapakirane onako kako ste Vi naručili. Nakon pakiranja svih paketa pošiljku transportiramo u vozilu predviđenom za prevoz sadnica i isti dan je preuzima kurirska služba te naredni dan dostavlja na adrese kupaca po ceeloj Srbiji. Tako smo postigli da sadnice koje stignu do Vas ne izlažemo nikakvom riziku i to je najkraći i najsigurniji  način kako bi sadnice stigle do Vas u najboljem stanju i bile 100% sigurne i spremne za sadnju.

Kada i kako se vrši zamena sadnica?

Nije bitno u kojoj sezoni naručujete sadnice od nas, jesen ili proleće, one koje se nisu primile mogu se prepoznati već u prvih 60 dana vegetacije tj. u aprilu i maju. Ako Vam se dogodi takva situacija u tom periodu primamo reklamacije, a nove sadnice šaljemo nazad krajem 10. mjeseca. Naša interna evidencija govori da je postotak prijema naših sadnica 99,2% što je vrlo visok postotak prijema koji govori o samom kvalitetu sadnog materijala kojeg isporučujemo i našim kupcima koji su se educirali pre sadnje. Jedna od glavnih razlika između našeg koncepta prodaje i koncepta ostalih dobavljača sadnica jeste u tome što se mi zaista trudimo da kupcima pružimo što je više moguće informacija o svakoj biljci koju  žele kupiti od nas. Nakon što potvrdite narudžbu sadnica aronije na Vašu e-mail adresu će stići pismo za pripremu sadnje aronije u kome imate sve detalje kako da pripremite tlo pre same sadnje. To bi bila naša briga za kupce u samom startu. Uz sadnice šaljemo drugo pismo u kome su svi detalji koji objašnjavaju sadnju, njegu nakon sadnje, rezidbu, prihranu i druge detalje.

Najbolji kupac je dobro educiran kupac

Jedna od glavnih razlika između našeg koncepta prodaje i koncepta ostalih dobavljača sadnica jeste u tome što se mi zaista trudimo da kupcima pružimo što je više moguće informacija o svakoj biljci koju žele kupiti od nas. Nakon što potvrdite narudžbu sadnica aronije na Vašu e-mail adresu će stići pismo za pripremu sadnje aronije u kome imate sve detalje kako da pripremite tlo prije same sadnje. To bi bila naša briga za kupce u samom startu. Uz sadnice šaljemo drugo pismo u kojemu su svi detalji koji objašnjavaju sadnju, njegu nakon sadnje, rezidbu, prihranu i druge detalje.


Vodimo brigu o kupcima i nakon prodaje sadnica

Imajući na umu da mnogi od Vas prvi puta sade aroniju, a također mnogima od Vas je aronija sporedna delatnost pobrinuli smo se da i nakon prodaje sadnica dobijate sve stručne upute u cilju najboljih rezultata. Naime, nakon što kupite i posadite sadnice na Vašu adresu će običnom ili elektronskom poštom (kako Vi želite) u narednom periodu dolaziti periodične obavesti sa uputama što bi trebali  raditi na Vašoj plantaži aronije, a radi se o prihrani, tretiranju raznim sredstvima, navodnjavanju, zaštiti, pinciranju, borbi protiv nametnika, prepoznavanju eventualnih problema i drugim aktuelnostima vezanim za proizvodnju aronije. Također u sklopu stručnog servisa pružamo usluge izlaska na teren inžinjera kako bi izravno na terenu dobili adekvatne stručne upute.

Koju vrstu aronije isporučujemo?

Sadnice koje isporučujemo su Aronia NERO:
- dvogodišnje extra klass 40-60cm Aronija NERO – (Poljska)
- trogodišnje 60-100cm Aronija NERO (Poljska)

Pakiranje i isporuka

Prilikom isporuke sadnice pakiramo u pvc vrećice u snopovima po 10 i 50 kom. a zatim u kartonske kutije ili deblje pvc vrećice ovisno od količine i vrste koja se pakira za kupca.  Ovakav način pakiranja omogućava da sadnice do Vas stignu u nepromenjenom stanju tj. onakve kakve smo ih i poslali, a kada ih otpakujete njihov korijen obavezno mora biti vlažan, te su sadnice u tom slučaju spremne za sadnju. Veliki broj uspešnih isporuka i zadovoljnih kupaca opravdano nam daje sigurnost i stoga se uvijek odlučujemo kupcima dati garanciju na prijem sadnica, obzirom da smo sigurni u kvalitetu i stanje isporučenih sadnica.

 
   
Kada isporučujemo sadnice aronije?

Sadnice aronije isporučujemo dva puta u toku godine tj. u proletnoj i jesenjoj sezoni. Proletna isporuka je od sredine marta do sredine aprila, odnosno do početka vegetacije. Takodjer sadnice šaljemo i ranije u januaru ako to dozvoljavaju vremenski uveti. Jesenja isporuka počinje 10-15 dana nakon prvih jačih mrazeva tj. kada prestane vegetacija i sa aronije opadne list. Jesenju sadnju još preporučujemo iz razloga što biljke posađene na jesen usvoje više vlage od snega i kiše tako da u proleće kada krene vegetacija one ranije i energičnije krenu da listaju u odnosu na one sadnice koje su posađene u proleće. Sadnice posadjene u jesen će na kraju godine biti za oko 10-ak cm veće od sadnica posadjenih na proleće na istoj parceli. U praksi se pokazalo da i sadnja u rano proleće ima gotovo isti učinak kao jesenja sadnja.Također oko sadnica posađenih u jesen i rano proleće imamo i manje brige kada je u pitanju navodnjavanje jer su bolje opskrbljene vodom, odnosno vlagom.

Kako sadnice nabaviti jeftinije i uštedjeti značajnu sumu novca?

Potvrdite Vašu narudžbu ranije. Svim kupcima koji planiraju proletnu sadnju savetujemo da sadnice naručuju već u toku zime po vansezonskim pogodnostima a kupcima koji žele sadnice posaditi na jesen preporučujemo da narudžbu naprave već preko leta kada nudimo sigurne narudžbe po znantno nižim cenama. Ako se odlučite za narudžbu po nižim cenama u vansezonskom periodu i na taj način uštedite i do 20% od ukupne cene, pozovite nas ili nam ostavite kontakt i pozvat ćemo mi Vas, dati Vam upute i primiti Vašu narudžbu.

Cena sadnica

Cena sadnica uvek ovisi od sljedećeg:
– perioda narudžbe (ako potvrđujete narudžbu u vansezonskom periodu sadnice su jeftinije i do 20% – plaćanje možete obaviti  prilikom isporuke)
– količine sadnica (što je veća količina sadnica, niža je cijena)
– načina plaćanja (ako plaćate avansno do 30.09.2016. ostvarujete dodatni popust)

Plaćanje

Naručene sadnice možete platiti na dva načina:
– gotovinski pri isporuci (kada Vam sadnice isporuči brza pošta na Vašu adresu)
– avansno po predračunu (minimalno 7 dana prije isporuke)

Recenzije

Broj gostiju: 3
Prosječna ocjena: review.stars Napiši recenziju
21-04-2016
Zahvaljujem
Poštovani
Samo da se zahvalim , sadnice su došle, posađene su i nadam
se da če se primiti kao i onih 20 od prošle sezone.
Jako se profesionalno odnosite prema svemu, preporučio sam
vas več nekim ljudima, samo tako nastavite.
I hvala za knjižicu i kemijsku. :)
LP
Krešo.
16-05-2016
Najbolje sadnice
Kupio sam sadnice aronije 3godine stare. Potopio sam
korijen sadnica u otopinu vode s gnojivom koje ste mi
poslali.Sve sadnice su se primile i većina je cvala.
Sada sa velikom radošću čekamo naše prve plodove rada i
truda.
Hvala Vam na svakom savjetu i stručnosti
18-07-2016
Prvi plodovo polako sazrijevaju
Poštovani,

samo da Vam javim da su sadnice odlične, uredno rastu i
plodovi polako sazrijevaju.
Od 850 sadnica nije se primilo 4-5 komada (posušili se).
Zahvaljujem i srdačno Vas pozdravljam,
D.Lukačić

Značajke proizvoda

Vrsta Bobičasto voće
Pakiranje svežanj 10/1 pvc amabalaža
Podrijetlo Poljska