Dobrodošli! Ova web stranica koristi kolačiće.

Lijepo je da posjetite našu stranicu. Navedite ovdje koje kolačiće možemo staviti. Neophodni kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Drugi kolačići nam pomažu poboljšati web-lokaciju i vaše iskustvo posjetitelja. Također nam pomažu informirati vas o našim proizvodima. Ideš li za optimalno funkcioniranje web stranice, uključujući sve prednosti? Zatim označite sve kutije!
Početna     Ogrozd crveni SPINEFREE, saksija P13 kom
Ogrozd crveni SPINEFREE, saksija P13 kom

Ogrozd crveni SPINEFREE, saksija P13 kom


Ribes uva crispa

Ogrozd je pravi rudnik vitamina A i C, mangana, kalija i dietetskih vlakana. U nešto manjim količinama sadrži pantotensku kiselinu, folate, tiamin, piridoksin, bakar, kalcij, fosfor i magnezij. Samo 100 grama bobica sadrži tek 44 kalorije i 25 posto dnevne količine preporučenih dietetskih vlakana što ga čini idealnom hranom za mršavljenje.RSD 295.00
sa PDV-om

Šifra artikla: 1-515 CZ

Ogrozd crveni SPINEFREE, saksija P13  kom


  • Podaci o proizvodu


CRVENI OGROZD SPINEFREE - Ribrs uva crispa

Zahvaljujući "Spinefree" sorti, niko ne bi trebalo da se ustručava da uživa u ukusnoj bobici direktno iz grma. Sorta je sa vrlo malo ili bez trnja. Raste uspravno i ima dobru otpornost  na plesni. Grm raste u visinu od 1-1,5m. Plodovi su srednje veličine, jako sočni, slatkog ukusa, i bogat su  izvor vitamina A i C, mangana, kalija te dijetetskih vlakana. Zrelost plodova se postiže početkom/sredinom jula. Odgovaraju joj plodna humusna tla sa pH 5,5-7. Sorta je visokih prinosa, otporna na niske temperature (-25°C).