Dobrodošli! Ova web stranica koristi kolačiće.

Lijepo je da posjetite našu stranicu. Navedite ovdje koje kolačiće možemo staviti. Neophodni kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Drugi kolačići nam pomažu poboljšati web-lokaciju i vaše iskustvo posjetitelja. Također nam pomažu informirati vas o našim proizvodima. Ideš li za optimalno funkcioniranje web stranice, uključujući sve prednosti? Zatim označite sve kutije!
Početna     Kamčatska borovnica PRUHONICKY LETNI, saksija 0,5 L Kom
Kamčatska borovnica PRUHONICKY LETNI, saksija 0,5 L Kom

Kamčatska borovnica PRUHONICKY LETNI, saksija 0,5 L Kom


Lonicera kamtschatica - Haskap

Češka je sorta. Plodovi su ovalnog oblika i teget plave boje. Sadrže vitamine C, B, P, minerale, posebno kalijum, fosfor i magnezijum. Imaju snažan diuretski efekat i ljekovita svojstva. Mogu se koristiti kao sveži, ili za preradu sokova, džemova, marmelade.RSD 265.50
sa PDV-om

Šifra artikla: 1-530 CZ

Kamčatska borovnica PRUHONICKY LETNI, saksija 0,5 L  Kom


  • Podaci o proizvodu

KAMČATSKA BOROVNICA PRUHONICKY LETNI  - Lonicera kamtschatica

Raste u grm visine 1,50m. Plodovi su ovalnog oblika i teget plave boje. Sadrže vitamine C, B, P, minerale, posebno kalijum, fosfor i magnezijum. Imaju snažan diuretski efekat i lekovita svojstva. Mogu se koristiti kao sveži, ili za preradu sokova, džemova, marmelade.Plodovi zriju od maja do juna. Odgovaraju joj blago kisela tla sa ph 5,0-8,0. Sadi se na razmak 1,0-1,5m u redu, i 2,5-3,5 m između redova. Delimično je samooplodna sorta. Dobar oprašivač za ovu sortu je Duet. Preferira osunčana i poluosunčana mesta. Otporna je na niske temperature ( -40 °C).