Dobrodošli! Ova web stranica koristi kolačiće.

Lijepo je da posjetite našu stranicu. Navedite ovdje koje kolačiće možemo staviti. Neophodni kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Drugi kolačići nam pomažu poboljšati web-lokaciju i vaše iskustvo posjetitelja. Također nam pomažu informirati vas o našim proizvodima. Ideš li za optimalno funkcioniranje web stranice, uključujući sve prednosti? Zatim označite sve kutije!
Početna     Aronija ARON, saksija P13 kom
Aronija ARON, saksija P13 kom

Aronija ARON, saksija P13 kom


Aronia Melanocarpa

Sorta Aron ima krupne plodove od 0,8 – 1 cm koji sadrže mnogo vitamina i mikroelemenata. Odlični su za stonu upotrebu kao i preradu u džemove, sokove, sirupe itd.RSD 295.00
sa PDV-om

Šifra artikla: 1-518 CZ

Aronija ARON, saksija P13  kom


  • Podaci o proizvodu


ARONIJA ARON - Aronia melanocarpa

Nova je Danska selekcija, krupnih plodova. Ravnog rasta 1,5 – 2m, listovi su eliptični, tamno- zelene boje. Mladi izbojci su crvenkaste boje, a u jesen poprimaju žuto-smeđu do crvenkastu boju. Cvetovi se javljaju od aprila do maja, plodovi su brojni  crno-ljubičaste boje i prečnika 1cm. 100gr plodova sadrži visoku koncentraciju zdravog antioksidativnog antocijana, sadrži najviše vitamina i najzdravija je od svog bobičastog voća. Plodovi su posebno pogodni za dalju preradu džemova, sokova, vina, likera, želea ili sirupa, u malim količinama i za svežu potrošnju ( zavisno od stepena zrelosti). Ova sorta zahteva osunčana do delimično zasenjena mesta, a uspeva čak i u najhladnijim regionima Skandinavije.

ARONIJA ARON - Aronia melanocarpa