Dobrodošli! Ova web stranica koristi kolačiće.

Lijepo je da posjetite našu stranicu. Navedite ovdje koje kolačiće možemo staviti. Neophodni kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Drugi kolačići nam pomažu poboljšati web-lokaciju i vaše iskustvo posjetitelja. Također nam pomažu informirati vas o našim proizvodima. Ideš li za optimalno funkcioniranje web stranice, uključujući sve prednosti? Zatim označite sve kutije!
Početna     Crni ribiz TITANIA, saksija P9 kom
Crni ribiz TITANIA, saksija P9 kom

Crni ribiz TITANIA, saksija P9 kom


Ribes nigrum

Sadrže visoku koncentraciju C vitamina i antocijana. Dobar omer C vitamina i antocijana pomaže kod tegoba kao što je nedostatak C vitamina u prehrani, ispucanih kapilara te kao stimulativni napitak. Semenke unutar plodova crnog ribiza sadrže ulje s visokovrijednom masnom kiselinom, Y-linolenskom kiselinom (GLA), poput ulja noćurka i boražine. Povoljno deluje kod bolesti kao što su psorijaza te kod bolnih menstruacija.RSD 265.00
sa PDV-om

Šifra artikla: 1-108 PL

Crni ribiz TITANIA, saksija P9  kom


  • Podaci o proizvodu


RIBIZLA CRNA TITANIA - Ribes rubrum

Crni ribiz oporog je okusa, ali je najljekovitiji. Sadrži najviše vitamina C i najviše prirodnog pigmenta antocijanina koji se smatra jednim od najmoćnijih prirodnih antioksidanata. Istraživanja su pokazala da suzbija razvoj ćelija raka. Osim u ishrani, koristi se i u farmaceutskoj industriji. Od semenki se pravi ulje koje je bogato GLA kiselinom. Cveta tokom aprila i maja, a berba je tokom jula i augusta. Medonosna je biljka.Plodovi su vrlo bogati vitaminima, šećerom i organskim kiselinama. Imaju najveći sadržaj vitamina C od svih voćnih vrsta ( 4-8 puta više nego u limunu i naranči). Plodovi su krupni, izražene, bogate arome. Zbog intenzivnog i vrlo specifičnog okusa, plodovi crnog ribiza uglavnom se koriste za preradu u džemove, sokove itd. Bogati su vitaminom C te imaju blagotvoran učinak na probavu i zdravlje.