Dobrodošli! Ova web stranica koristi kolačiće.

Lijepo je da posjetite našu stranicu. Navedite ovdje koje kolačiće možemo staviti. Neophodni kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Drugi kolačići nam pomažu poboljšati web-lokaciju i vaše iskustvo posjetitelja. Također nam pomažu informirati vas o našim proizvodima. Ideš li za optimalno funkcioniranje web stranice, uključujući sve prednosti? Zatim označite sve kutije!
Početna     Crveni ribiz JONKHER VAN TETS, saksija P13 kom
Crveni ribiz JONKHER VAN TETS, saksija P13 kom

Crveni ribiz JONKHER VAN TETS, saksija P13 kom


Ribes rubrum

Crvena ribizla sadrži proteine, jabučnu, citričnu i tartaričnu kiselinu i gama-linolnu kiselinu. Bogata je kalcijumom i fosforom. Obiluje vitaminima B grupe (B1, B2, B3 i B6), C, A i K. Crvena ribizla je odličan izvor antioksidansa i minerala koji poboljšavaju kvalitet kože i kose.RSD 295.00
sa PDV-om

Šifra artikla: 1-516 CZ

Crveni ribiz JONKHER VAN TETS, saksija P13  kom


  • Podaci o proizvodu


RIBIZLA CRVENA JONKHER VAN TETS - Ribes rubrum

Jedna je od najboljih sorti crvenog ribiza.  Odgovaraju mu rastresita, plodna zemljišta, blago kisela do neutralna. Cveta od aprila do maja. Plodovi rađaju u grozdovima sredinom leta (juni-juli), bogati su vitaminima i idealni za jesti sveže, kao i pravljenje sokova i džemova. Dobro podnosi niske temperature -20 °C.
Bobice crvenog ribiza odličan su izvor vitamina C. Crvena boja ribiza potječe od karotina. Ribiz je dobar izvor vitamina K.