Dobrodošli! Ova web stranica koristi kolačiće.

Lijepo je da posjetite našu stranicu. Navedite ovdje koje kolačiće možemo staviti. Neophodni kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Drugi kolačići nam pomažu poboljšati web-lokaciju i vaše iskustvo posjetitelja. Također nam pomažu informirati vas o našim proizvodima. Ideš li za optimalno funkcioniranje web stranice, uključujući sve prednosti? Zatim označite sve kutije!
Početna     Crveni ribiz ROLAN, saksija P9 kom
Crveni ribiz ROLAN, saksija P9 kom

Crveni ribiz ROLAN, saksija P9 kom


Ribes rubrum

Ribizla sadrži kalijum, koji je važan za zdravlje srca i kvalitetan rad celog organizma. Deluje preventivno na hipertenziju, snižava krvni pritisak i pomaže u smanjenju rizika od moždanog udara. Ima znatnu količinu vitamina K, koji pomaže kod zdravog grušanja krvi. Taj vitamin zadužen je i za održavanje zdravih kostiju jer reguliše kalcijum u kostima pa je preporučljiv i kod osteoporoze.RSD 265.00
sa PDV-om

Šifra artikla: 1-502 PL

Crveni ribiz ROLAN, saksija P9  kom


  • Podaci o proizvodu


RIBIZLA CRVENA ROLAN - Ribes rubrum

Ribiz Rolan raste do visine od 1,5 m. Cveta od aprila do juna, dok plodovi sazrevaju tokom jula i augusta. Medonosna je biljka. Plodovi su veličine 8-10 mm, crveni, sočnog ali kiselkastog okusa, bogati vitaminom C, vitaminima B skupine, kao i vitaminima A i K. Od minerala u većim količinama sadrži kalij, gvožđe, kalcij, fosfor i magnezij. Osim u ishrani, koristi se i u farmaceutskoj industriji.Bobice crvenog ribiza odličan su izvor vitamina C. Crvena boja ribiza potječe od karotina. Ribiz je dobar izvor vitamina K.