Dobrodošli! Ova web stranica koristi kolačiće.

Lijepo je da posjetite našu stranicu. Navedite ovdje koje kolačiće možemo staviti. Neophodni kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Drugi kolačići nam pomažu poboljšati web-lokaciju i vaše iskustvo posjetitelja. Također nam pomažu informirati vas o našim proizvodima. Ideš li za optimalno funkcioniranje web stranice, uključujući sve prednosti? Zatim označite sve kutije!
Početna     JASMIN, saksija 1,5 L Kom
JASMIN, saksija 1,5 L Kom

JASMIN, saksija 1,5 L Kom


Jasminum Nudiflorum

Cvetovi su žute boje, imaju prečnik oko 2,5cm i nemaju mirisa, svaki ima po 6 latica. Stabljike su svetlo zelene boje i daju zimzeleni dojam, čak i zimi. Naziva se još i zimski jasmin. Raste do 3 m, odgovaraju mu zemljišta sa pH od 5,0 - 8,0.RSD 543.00
sa PDV-om

Šifra artikla: 13-601-6 PL

JASMIN, saksija 1,5 L  Kom


  • Podaci o proizvodu

JASMIN - Jasmin Nudiflorum

Jasmin je grmolika listopadna biljka koja dostiže visinu do 3 m i širinu do 1,8 m. Uspeva na osunčanim i poluosunčanim mestima, na širokom spektru zemljišta koja su blago kisele do blago bazne reakcije. Biljka cveta od februara do aprila, ali cvetanje može početi i ranije. Cvetovi su žute boje, imaju prečnik oko 2,5cm i nemaju mirisa, svaki ima po 6 latica. Stabljike su svetlo zelene boje i daju zimzeleni dojam, čak i zimi. Naziva se još i zimski jasmin. Rezidba se vrši od maja do jula. Koristi se za pravljenje čaja koji ima brojne pozitivne rekacije u organizmu, ali i u farmaciji.