Dobrodošli! Ova web stranica koristi kolačiće.

Lijepo je da posjetite našu stranicu. Navedite ovdje koje kolačiće možemo staviti. Neophodni kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Drugi kolačići nam pomažu poboljšati web-lokaciju i vaše iskustvo posjetitelja. Također nam pomažu informirati vas o našim proizvodima. Ideš li za optimalno funkcioniranje web stranice, uključujući sve prednosti? Zatim označite sve kutije!
Početna     Kamčatska borovnica DUET, saksija P13 Kom
Kamčatska borovnica DUET, saksija P13 Kom

Kamčatska borovnica DUET, saksija P13 Kom


Lonicera kamtschatica - Haskap

Izuzetna je sorta ruske borovnice/haskap, krupnih, slatkih i sočnih plodova, koji sazrevaju početkom leta. Plodovi imaju visok sadržaj vitamina B i C, mogu se koristiti kao sveži, ili za preradu sokova, džemova, marmelade. Sadrži vlakna, mnoštvo vitamina A, iznimno mnogo vitamina C i sve esencijalne minerale, i  ima najvišu koncentraciju magnezija, fosfora, kalcija, kalija i željeza nasuprot svim ostalim bobicama.RSD 295.00
sa PDV-om

Šifra artikla: 1-521 CZ

Kamčatska borovnica DUET, saksija P13  Kom


  • Podaci o proizvodu

KAMČATSKA BOROVNICA DUET - Lonicera kamtschatica

Izuzetna je sorta ruske borovnice/haskap, krupnih, slatkih i sočnih plodova, koji sazrevaju početkom leta. Raste do 2 m. Dobro uspeva na osunčanim i poluosunčanim mestima. Vrlo je tolerantna u pogledu tla. U sušnim i propusnim tlima treba je redovno zalivati, pogotovo u prvoj i drugoj godini nakon sadnje. Odgovaraju joj blago kisela tla sa ph 5,0-8,0. Sadi se na razmak 1,0-1,5 m u redu, i 2,5-3,5 m između redova. Poseduje moćno antiupalno delovanje koje je jednako efikasno kao i komercijalni protuupalni lekovi.  Otporna je na niske temperature ( -30 °C).