Dobrodošli! Ova web stranica koristi kolačiće.

Lijepo je da posjetite našu stranicu. Navedite ovdje koje kolačiće možemo staviti. Neophodni kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Drugi kolačići nam pomažu poboljšati web-lokaciju i vaše iskustvo posjetitelja. Također nam pomažu informirati vas o našim proizvodima. Ideš li za optimalno funkcioniranje web stranice, uključujući sve prednosti? Zatim označite sve kutije!
Početna     Kamčatska borovnica WOJTEK, saksija P13 Kom
Kamčatska borovnica WOJTEK, saksija P13 Kom

Kamčatska borovnica WOJTEK, saksija P13 Kom


Lonicera kamtschatica - Haskap

Izuzetno je ukusnog ploda, nisko zahtevna i izuzetno otporna na mraz. Plodovi su bogati izvor vitamina C, A, gvožđa i joda. Sadrži vlakna, mnoštvo vitamina A, izuzetno mnogo vitamina C i sve esencijalne minerale, i ima najvišu koncentraciju magnezija, fosfora, kalcija, kalija i gvožđa nasuprot svim ostalim bobicama.RSD 295.00
sa PDV-om

Šifra artikla: 1-522 CZ

Kamčatska borovnica WOJTEK, saksija P13  Kom


  • Podaci o proizvodu

KAMČATSKA BOROVNICA WOJTEK - Lonicera kamtschatica

Poljska sorta. Raste snažno u grm visok 170 cm i širok 150 cm. Grm se razvija u obliku lopte, sa snažno razgranatom krošnjom. Plodovi su izduženog oblika, težine 1.0 gr. Vrlo su u ukusni, slatko-kiseli, izuzetno aromatični i sočni. Pogodni su za duboko smrzavanje, sušenje i sokove. Plodovi haskap-a poseduje moćno antiupalno delovanje koje je jednako efikasno kao i komercijalni protuupalni lekovi.  Srednje je rana sorta ( u Poljskoj njegove bobice sazrevaju u prvoj polovini juna). Daje obilan prinos, do 5 kg po grmu kada se uzgaja u kućnim vrtovima, i do 3 kg po grmu na plantažama (9,9 t/ha). Plodovi pokazuju umerenu tendenciju da opadaju kada sazriju. Sorta je pogodna za mehaničku berbu. Berba može da se vrši jednom. Izuzetno je otporna sorta na niske temperature ( -45°C).