Dobrodošli! Ova web stranica koristi kolačiće.

Lijepo je da posjetite našu stranicu. Navedite ovdje koje kolačiće možemo staviti. Neophodni kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Drugi kolačići nam pomažu poboljšati web-lokaciju i vaše iskustvo posjetitelja. Također nam pomažu informirati vas o našim proizvodima. Ideš li za optimalno funkcioniranje web stranice, uključujući sve prednosti? Zatim označite sve kutije!
Početna     Lešnik Halski div, saksija 2 L kom
Lešnik Halski div, saksija 2 L kom

Lešnik Halski div, saksija 2 L kom


Corilus avellana

Raste kao kompaktan grm. Plod je velik, kupastog oblika sa izraženim bridovima i brazdama po dužini, i izvor je visokokvalitetnih belančevina, "dobrih masti", vlakana, vitamina B, folata, željeza i drugih minerala. Jezgra je plemenitog i ugodnog okusa.RSD 422.30
sa PDV-om

Šifra artikla: 1-524

Lešnik Halski div, saksija 2 L  kom


  • Podaci o proizvodu


LJEŠNIK HALSKI DIV - Corylus avellana

Stara je sorta nastala u Francuskoj, poznata kao „Merveille de Bollwiller“. Raste kao kompaktan grm visine 4-6m. Plod je velik, kupastog oblika s izraženim bridovima i brazdama po dužini. Prosječna težina plodova je 3 do 4g, a randman 45%. U grozdovima dolazi do 5 plodova, u prosjeku 2 do 3. Jezgra je plemenitog i ugodnog okusa. Kožica se lagano ljušti prilikom prženja. Sazrijeva u septembru, izvor su visokokvalitetnih bjelančevina, "dobrih masti", vlakana, vitamina B, folata, željeza i drugih minerala. Halski div je izvrstan oprašivač za srednje i kasne sorte. Dobar mu je oprašivač divlja lijeska. Tla za uzgoj trebaju biti prozračna,sa blago nagnutim terenom, ph 5,5-7,0.