Dobrodošli! Ova web stranica koristi kolačiće.

Lijepo je da posjetite našu stranicu. Navedite ovdje koje kolačiće možemo staviti. Neophodni kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Drugi kolačići nam pomažu poboljšati web-lokaciju i vaše iskustvo posjetitelja. Također nam pomažu informirati vas o našim proizvodima. Ideš li za optimalno funkcioniranje web stranice, uključujući sve prednosti? Zatim označite sve kutije!
Početna     Malina GOLDEN EVEREST, saksija P13 Kom
Malina GOLDEN EVEREST, saksija P13 Kom

Malina GOLDEN EVEREST, saksija P13 Kom


Rubus idaeus

   

Ova malina je jedna od najslađih, pored ukusa krasi je i neobična dekorativna boja. Vrlo je otporna i laka za uzgoj čak i za početnike.RSD 295.00
sa PDV-om

Šifra artikla: 1-508 CZ

Malina GOLDEN EVEREST, saksija P13  Kom


  • Podaci o proizvodu
  • Preporuka za kupnju

MALINA GOLDEN EVEREST - Rubus idaeus

To je malina sa velikim, sočnim i veoma slatkim žutim plodovima. Najbolje je samooplodna žuta malina, puna vitamina i antioksidanata. Odlikuje se visokim sadržajem vitamina B9 i folne kiseline. Plodovi sadrže manje atociana (obojene supstance), što omogućava ljudima sa alergijom na ove supstance da koriste žutu malinu u ishrani. Prirodno je pogodna za ishranu dece i trudnica. Može se koristiti u svežem stanju, prerađivati u kompote, sokove, džemove, razne poslastice. Plodovi se formiraju na jednogodišnjim izdancima, a rastu od početka avgusta do jeseni, tako da se svi izdanci nakon žetve mogu orezati do nivoa iznad zemlje. Međuredni razmak prilikom sadnje je 200cm, a razmak u redu 40-60cm. Zemljište treba da je rahlo, sa ph od 5,5-6,5. Ova sorta je otporna na niske temperature ( -25 °C), i kao takva idealna za uzgoj na našim područjima.