Početna     Mini Kivi JAPSAI, saksija P13 Kom
Mini Kivi JAPSAI, saksija P13 Kom

Mini Kivi JAPSAI, saksija P13 Kom


Actinidia arguta

   

Zahvaljujući bogatom sastavu, ovaj kivi je mala vitaminska bomba. Plodovi su mali, ali se javljaju ranije ( 2- 3 godine nakon sadnje), bez dlačica, i ne gule se.



RSD 482.65
sa PDV-om

Šifra artikla: 1-517 CZ

Mini Kivi JAPSAI, saksija P13  Kom


  • Podaci o proizvodu
  • Preporuka za kupnju

KIVI JAPSAI - Actinidia arguta


Japanski kivi za razliku od drugih sorti iz porodice Actinidia sadrži 2-4 puta više vitamina i minerala. U poređenju sa limunom, koji ima 40-70 mg vitamina C na 100 gr plodova, japanski kivi sadrži 120-300 mg vitamina C. Plod sadrži mnogo vitamina E, B2, A, B6, kalcij, magnezij, kalij, mangan, gvožđe, folnu kiselinu. Bogat je enzimima koji pomažu  u varenju i neizostavan je dodatak voćnim salatama. Koristiti se i za pravljenje džemova, vina, likera, octa, za zamrzavanje, itd.
Plodovi su mali, ali se javljaju ranije ( 2- 3 godine nakon sadnje) nego kod drugih sorti iz porodice Actinidia.  Sazrevaju krajem septembra do sredine oktobra. Plodovi su veličine ogrozda, bez dlačica, i ne gule se. Otporan na veoma niske temperature (-21°C) .
Raste na nadmorskoj visini od 700 m. Sadnice se sade u redu 2-4 m između sadnica, a razmak između redova je 3-4 m. Veličina jame za sadnju treba biti 40x40 cm i dubina 30-40 cm. Idealan pH je 5-6,5 (blago kiselo tlo). Tokom prve tri godine uzgoja dobro je dodavati malč ili travu da bi se održala vlaga na plantažama, i preporučeno je navodnjavanje. Prosečan prinos po sadnici je 15 kg.