Dobrodošli! Ova web stranica koristi kolačiće.

Lijepo je da posjetite našu stranicu. Navedite ovdje koje kolačiće možemo staviti. Neophodni kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Drugi kolačići nam pomažu poboljšati web-lokaciju i vaše iskustvo posjetitelja. Također nam pomažu informirati vas o našim proizvodima. Ideš li za optimalno funkcioniranje web stranice, uključujući sve prednosti? Zatim označite sve kutije!
Početna     Ogrozd beli HINOMAKI GELB, saksija P9 kom
Ogrozd beli HINOMAKI GELB, saksija P9 kom

Ogrozd beli HINOMAKI GELB, saksija P9 kom


Ribes uva crispa

Ogrozd je pravi rudnik vitamina A i C, mangana, kalija i dietetskih vlakana. U nešto manjim količinama sadrži pantotensku kiselinu, folate, tiamin, piridoksin, bakar, kalcij, fosfor i magnezij. Samo 100 grama bobica sadrži tek 44 kalorije i 25 posto dnevne količine preporučenih dietetskih vlakana što ga čini idealnom hranom za mršavljenje.RSD 265.00
sa PDV-om

Šifra artikla: 1-515 PL

Ogrozd beli HINOMAKI GELB, saksija P9  kom


  • Podaci o proizvodu


OGROZD BELI HINOMAKI GELB - Ribrs uva crispa

Poreklo sorte je iz Finske. Grm raste umereno, visine 1-2m. Cveta u aprilu. Stabljike su u potpunosti prekrivene malim bodljama, plodovi su žute boje, srednje veličine, sočni, prijatnog slatko - kiselog okusa, i sazrevaju sredinom jula. Plodovi su pogodni za stolnu upotrebu, konzerviranje i smrzavanje. Najbolje prinose daje na umereno vlažnim i plodnim tlima. Optimalan pH zemljišta za uzgoj je 5,5 - 7,0. Hinomaki gelb je sorta otporna na mraz i niske temperature, kao  i na  plesan američkog ogrozda.