Dobrodošli! Ova web stranica koristi kolačiće.

Lijepo je da posjetite našu stranicu. Navedite ovdje koje kolačiće možemo staviti. Neophodni kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Drugi kolačići nam pomažu poboljšati web-lokaciju i vaše iskustvo posjetitelja. Također nam pomažu informirati vas o našim proizvodima. Ideš li za optimalno funkcioniranje web stranice, uključujući sve prednosti? Zatim označite sve kutije!
Početna     Smokva PERETTA, saksija P13 Kom
Smokva PERETTA, saksija P13 Kom

Smokva PERETTA, saksija P13 Kom


Ficus carica

Dobar je izvor polifenolnih flavonoidnih antioksidanata, kao što su karoten, lutein, tanini i hlorogenske kiseline. Kao deo prevencije mnogih bolesti, sveže smokve su odličan izbor. Peretta je izdržljiva sorta smokve koja se uzgaja u švajcarskim Alpima. Plodovi su veliki, žuto-smeđe boje, koje u našem kraju dozrevaju od kraja septembra do sredine oktobra.RSD 482.65
sa PDV-om

Šifra artikla: 1-520 CZ

Smokva PERETTA, saksija P13  Kom


  • Podaci o proizvodu

SMOKVA PERETTA - Ficus Carica

Peretta je veoma izdržljiva sorta smokve koja se uzgaja u švajcarskim Alpima. Raste do 2.5m. Sadi se na zaštićenim staništima južne i jugoistočne pozicije. Plodovi su velike, žuto-smeđe boje, koji u našem kraju dozrevaju od kraja septembra do sredine oktobra. Raste na nepristupačnim, drobljenim i glinenim tlima, sa pH 6,0-7,0. Plod je žućkastozelen, zri od IX-X meseca. Raste na visini od 2,50 m.