Dobrodošli! Ova web stranica koristi kolačiće.

Lijepo je da posjetite našu stranicu. Navedite ovdje koje kolačiće možemo staviti. Neophodni kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Drugi kolačići nam pomažu poboljšati web-lokaciju i vaše iskustvo posjetitelja. Također nam pomažu informirati vas o našim proizvodima. Ideš li za optimalno funkcioniranje web stranice, uključujući sve prednosti? Zatim označite sve kutije!
Početna     Vinova loza - BIANCO, saksija P9 Kom
Vinova loza - BIANCO, saksija P9 Kom

Vinova loza - BIANCO, saksija P9 Kom


Vitis white

Bianco je jedna od otpornih sorti. Plodovi su zeleno - žute boje. Stona je sorta, pogodna za eko uzgoj. Vrlo je popularna sorta među potrošačima zbog svoje slatkoće i jer je vrlo dobro podnosi transport.RSD 482.65
sa PDV-om

Šifra artikla: 8-102 PL

Vinova loza - BIANCO, saksija P9   Kom


  • Podaci o proizvodu

VINOVA LOZA BIANCO - Vitis white


Vinova loza Bianco je stona sorta, vrlo stara sorta poreklom iz Italije. Ovo je  tipična sorta belog grožđa, iako postoji i crvena sorta koja je u poređenju sa belom puno ređa. Grozd je srednje velik i koničnog oblika i može dostići težinu 350 gr. Bobice su lako prepoznatljive po karakterističnom izduženom obliku i po žuto-zelenoj boji, ima tanku a čvrstu kožicu, meso je hrustavo, vrlo aromatično i slatko. Za tu sortu poznato je da dozreva dosta kasno, u zadnjim danima septembra u toplijim područjima i u oktobru u hladnijim područjima. Početak vegetacije je u prvoj i drugoj dekadi aprila. Ta sorta je vrlo popularna među potrošačima zbog svoje slatkoće i jer vrlo dobro podnosi transport.